Dakwerkzaamheden

Is uw zinken dakgoot kapot? Heeft u lekkage vanwege gebroken dakpannen? Een slechte hemelwaterafvoer dit kan voor veel schade zorgen. Loodgieters- & Installatiebedrijf Zwanko B.V. is de specialist in lood, zink en dakwerk in Vlaardingen en omstreken. Ervaren dakdekkers herstellen of vervangen uw dak met de grootste deskundigheid en zorg.
Bel 010-434 53 44 of klik op onderstaande button voor meer informatie!

Dakwerk en hemelwaterafvoer

Warmte, waardebehoud, een lagere energierekening en het voorkomen van lekkage. Met een verzorgd en onderhouden dak en hemelwaterafvoer zit u er mooi, slim en waterdicht bij.

Het dak van uw huis bestaat uit isolatiemateriaal en dekmateriaal. Net als voor ander installatiewerk, is het afhankelijk van uw huis hoeveel en met welk materiaal wij de isolatielaag voor u aanbrengen bij aanleg, vervanging of reparatie. De deklaag laten wij eventueel mooi aansluiten met uw schoorsteen en dakraam. Voor de hemelwaterafvoer, de goten en de regenpijpen aan uw huis, kunt u in plaats van kunststof ook kiezen voor koper of zink.

Defecte dakbedekking of een verstopte dakgoot bezorgt u niet altijd duidelijke lekkage. Het kan u ook akelige vochtplekken in huis opleveren of instortingsgevaar van uw dak doordat de constructie wordt aangetast. Wij adviseren u daarom om elk jaar uw dak na te laten kijken en uw goten schoon te laten maken. Indien u dat wenst, zorgen wij zelf dat we hiervoor jaarlijks contact met u opnemen.

Dakgoot

Een dakgoot vangt het van het dak komende regen- en smeltwater op en voert dit water af via de regenpijpen naar de riolering, regenton of put. De goten zijn in verschillende materiaalkwaliteiten als zink, koper, aluminium en kunststof leverbaar, zowel prefab als op maat. Een dakgoot kan onder een dakschild bevestigd worden in een houten draagconstructie of in gootbeugels. Een dakgoot moet op afschot gelegd worden om er voor te zorgen dat het water naar de regenpijpen kan lopen.

Vervanging

Een lekkage of verstopping in de dakgoot kan, indien er niet tijdig wordt ingegrepen, voor aanzienlijke schade aan uw huis zorgen. Het is dus van belang dat uw dakgoten in goede conditie zijn. Om vast te kunnen stellen hoe uw dakgoot moet worden behandeld, moet er gekeken worden naar de huidige staat van het gehele afwateringsysteem. In bepaalde gevallen is het aan te raden om een dakgoot in zijn geheel te vervangen, bijvoorbeeld wanneer er meerdere lekkages in dezelfde goot worden aangetroffen of wanneer er sprake is van een verouderde of ernstig beschadigde dakgoot. Wij adviseren u graag over de materiaalkeuze en het type dakgoot dat het beste bij uw woning past.

Reparatie

Een dakgoot is noodzakelijk om regenwater van het dak af te voeren naar de riolering. Verstopping van de dakgoot door bijvoorbeeld bladeren leidt tot een verminderde drainage van het water. De dakgoot wordt te zwaar belast en na verloop van tijd buigt deze door. Hierdoor trekken de lasnaden los en zijn lekkages en schimmelvorming het gevolg. Met een stuk gebitumineerd glasvlies (dakleer) of een speciale dakgootcoating kunnen wij een lek in de goot vakkundig repareren.

Onderhoud

Het vuil dat in de goot blijft verzuurt en zorgt ervoor dat de goot wordt aangetast. Dit kan tot lekkages leiden. Wij adviseren u dan ook om regelmatig uw dakgoot te controleren en te laten reinigen om schade aan uw woning te voorkomen. Jaarlijks schoonmaken en een controlebeurt geven is zeker geen overbodige luxe.