Over Zwanko

Oud en nieuw

Loodgieter Zwanko staat sinds 1982 voor u klaar. Wij voeren het volledige installatiepakket op het gas- en waterinstallatietechniek. Niet alleen gespecialiseerd in één tak, maar volledig allround loodgieterswerk. Onze monteurs voeren uw loodgieterswerk met veel plezier uit. Natuurlijk met de nodige vakkennis. Zij weten alles van de moderne installatietechnieken.

Aan de andere kant is in ons bedrijf nog volop kennis van oude, soms bijna verdwenen, technieken. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor renovatie van traditionele dakdelen en dakdetails van lood, koper, zink en bitumen dakbedekkingen. Bij renovaties werken wij samen met erkende aannemers. We kunnen u door deze samenwerking een bouwgarantie geven. Sinds mei 2016 beschikken wij ook over een afdeling Elektro met de naam Elektro – & Installatiebedrijf Zwanko B.V.

Winkel

Zwanko werkt voor particulieren, bedrijven, instellingen en aannemersbedrijven. Onze nieuwe klanten komen meestal op aanbeveling van bestaande klanten. Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, centrale verwarming of een nieuw dak? Dan zit u bij ons goed. Wij hebben de kennis om in uw situatie het beste advies te geven. Daarom komen we ook altijd bij u kijken om goed te bepalen wat mogelijk is. Bij de offerte ontvangt u altijd uitgebreide documentatie.

Als doe-het-zelver bent u van harte welkom. In het assortiment van bouwmarkten ontbreken veel specialistische onderdelen. Grote kans dat u deze bij ons wel zult vinden.
Daarom hebben wij een kleine Winkel in ons magazijn aan de Nettenboetsterstraat 1 in Vlaardingen

Petrochemie

Hoe goed we ons werk doen, blijkt wel uit onze werkzaamheden voor de industrie.
De eisen die bijvoorbeeld in de petrochemische industrie worden gesteld zijn heel hoog. Dit vanwege de veiligheid. Wij doen voor diverse fabrieken het groot onderhoud. Daarbij hebben we zelfs constant een medewerker ter plaatse.

Shell Moerdijk

      

Daarnaast doen we voor opdrachtgevers aannemers het installatiewerk in renovatie projecten, en verbouwingen.

Werkzaamheden

Dakbedekking

Zwanko maakt uw nieuwe dak of repareert het oude. We zijn werkzaam in een gebied met veel oude huizen. Daar zijn moderne materialen vaak niet toepasbaar. Soms mogen die niet eens gebruikt worden.
Daarbij komt onze loodgieterachtergrond van pas. Wij beheersen nog de traditionele technieken die nodig zijn om uw dak of goten in oude luister te herstellen.Dakbedekking

Riolering en hemelwaterafvoer

Voor riolering in huis en de aansluiting ervan op het gemeenteriool haalt u met Zwanko een specialist in huis.
De verwerking van kunststoffen heeft voor ons geen geheimen meer.
In het geval dat vervanging door kunststof ongewenst of niet mogelijk is, kunnen wij de oorspronkelijke situatie herstellen. riolering

Sanitair

Wij leveren het complete assortiment van gerenommeerde fabrikanten.
Belangrijk bij totale renovatie van uw badkamer of toilet, of bij vervanging van delen ervan zijn de combinatiemogelijkheden en techniek. Daarom gaan we indien u het wenst met u naar de showroom van de groothandel.
Met in ons achterhoofd de situatie bij u thuis, brengen wij een advies uit waarmee u echt uit de voeten kunt. offerte aanvraag

VERWARMING

De verwarming staat ook wel bekend als de cv-ketel. De meeste woningen kiezen ook voor de cv-ketel. De cv-ketel warmt het water op en verspreidt het warme water via leidingen door de woning. Deze methode wordt de centrale verwarming genoemd, omdat de warmte in de ketel wordt opgewekt (centraal) en zo de warmte door de hele woning verspreidt. De cv-ketel stookt op aardgas om het water op te warmen en heeft een reguliere onderhoudsbeurt nodig om goed te kunnen blijven functioneren.

Wij beschikken over het CO Certificaat BRL 6000-25

InstallQ erkend en CO-VRIJ gecertifieerd bedrijf

Loodgieters-& Installatiebedrijf Zwanko B.V. is een door InstallQ erkend en gecertifieerd bedrijf. Verder zijn wij ook CO-VRIJ gecertificeerd (BRL6000-25) en staan we in het kwaliteitsregister van de echteinstallateur.nl.

Het logo is een bewijs van kennis en kunde.

Loodgieters–& Installatiebedrijf Zwanko B.V. wordt op zijn vakgebied gecontroleerd op bepaalde vakbekwaamheidseisen. Werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en de NEN-normen.

Verplichte CO-VRIJ certificering
Vanaf 1 april 2023 mogen alleen CO-VRIJ gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs met een Bewijs van Vakmanschap CO nog bepaalde werkzaamheden uitvoeren aan gasinstallaties, rookgasafvoer voorzieningen of verbrandingsluchttoevoeren.

De monteurs van Loodgieters-& Installatiebedrijf Zwanko B.V. beschikken over een certificaat voor BRL6000-25 of een ander door het Ministerie van BZK toegelaten schema. Dit is een gevolg van het wettelijk stelsel voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. De wet staat in het Bouwbesluit en trad op 1 oktober 2020 in werking.

Aanleiding
Aanleiding is een rapport van de onderzoeksraad voor de Veiligheid uit 2015 over de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels. De aanbevelingen van de onderzoeksraad zijn door de overheid overgenomen. Hiermee is het voortaan verplicht om werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uit te laten voeren onder certificaat. Hiermee wil de overheid koolmonoxidevergiftigingen in woningen voorkomen.

Neem contact met ons op voor een afspraak te maken, met een door InstallQ erkende monteur.

Onderhoud en service

Service is een sleutelwoord binnen ons bedrijf. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat we wanneer u dit wilt samen met u naar een showroom gaan.
U wilt immers weten wat u koopt en u wilt daar het juiste technische advies bij hebben. Ook na de installatie bij u thuis geven wij service.
Mocht u onverhoopt ergens niet helemaal tevreden over zijn, dan lossen we dat samen op.
Service houdt niet alleen in dat we storingen vakkundig oplossen, maar ook dat dit snel gebeurt. Wij streven naar een oplossing binnen 24 uur